Meditation Lär dig meditera Meditationsövningar Meditationskurs
Meditationstekniker Transcendental meditation Buddhistisk meditation
Meditation Buddhism Zenmeditation Raja Yoga meditation
Kristen meditation Guidad meditation Meditationsmusik
Meditera hemma Meditation tips Meditation och yoga
Meditationstips
Ett tips är att använda rökelse. En del människor tycker att om man stimulerar olika sinnen, i det här fallet luktsinnet, så blir det lättare att fokusera. Många meditationstekniker går ut på att stänga av tankarna och skapa en stillhet och då kan det vara till hjälp att öppna något av sinnena och underhålla det, för att på så sätt lättare kunna gå in i trans och riktigt koncentrera sig.

Ett annat tips är att tända ett ljus och titta på lågan medan den flackar (se bara upp så att du inte får ont i ögonen). Eller någonting annat som är lätt att koncentrera sig på. Detta kan vara att föredra om du är en person som har svårt att koncentrera dig. Det är nämligen svårare att tappa koncentrationen om man tvingar blicken att fokusera på ett visst föremål.

Det är viktigt att komma ihåg att det är olika för olika människor vad man vill tänka på under meditationen. En del vill tänka på så lite som det bara möjligt medan andra finner det mycket svårt att stänga av tankarna ens lite grann. Då kan det vara bra att ha vissa tankar som stöd så att hjärnan underhålls av dessa men ändå fokuseras på avslappning. Det kan vara vissa meningar som man ”läser upp” i huvudet eller bilder som man försöker att föreställa sig. En del använder i stället mantran. Mantran gör att man får någonting att fokusera på, någonting att ”binda fast” tankarna vid men är samtidigt så pass meningslösa att de inte för med sig något budskap eller några associationer.