Meditation Lär dig meditera Meditationsövningar Meditationskurs
Meditationstekniker Transcendental meditation Buddhistisk meditation
Meditation Buddhism Zenmeditation Raja Yoga meditation
Kristen meditation Guidad meditation Meditationsmusik
Meditera hemma Meditation tips Meditation och yoga
Meditationskurs - hitta rätt i djungeln
Det är inte lätt att veta var man ska söka för att hitta den bästa meditationskursen. Har du inte ännu tänkt ut vilken meditationsteknik du vill lära dig föreslår jag att du gör det först.

Någonting man naturligtvis ska fråga sig är hur mycket man är villig att betala för en meditationskurs. Kurser i meditation kan kosta allt från ingenting alls och upptill några tusen. Man kan också köpa böcker, CD-skivor eller annat material från vilket man kan lära sig att meditera. Det beror helt på vad man känner ger mest. Personligen tycker jag det är mycket inspirerande och givande att ha en lärare som kan sin sak. Bara att se den positiva och lugna energi som människor som hållit på länge med meditation utstrålar är intressant i sig. För att inte tala om alla andra kursdeltagare som man träffar med vilka man kan utbyta erfarenheter. Jag är inte säker på att dyra meditationskurser är bättre än dem som är helt gratis. Själv har jag gått hos Brahma Kumaris. De håller till på Östermalm och i Bandhagen i Stockholm och deras kurser är kostnadsfria eftersom de finansieras av bidrag. Alla produkter de säljer säljs till självkostnadspris. Jag kan verkligen rekommendera dem. Den sortens meditation de lär ut är Raja Yoga. De har även kurser i positivt tänkande och meditationsstunder dit man kan gå på kvällen, t.ex. efter jobbet och få guidad meditation.


Meditationskurs


En annan fråga man måste ställa sig är hur mycket tid man kan lägga ner och hur flexibel man kan vara. Har man vardagarna fulla med aktiviteter kanske man bör se sig om efter en helgkurs. Vill man bli extra inspirerad och koncentrera sig på endast meditation och ingenting annat finns det kursgårdar dit man kan åka på meditationskurs. För fullkomlig flexibilitet kan man köpa en instruktionsbok men risken finns att det inte blir av att man verkligen läser den. Det är bättre att gå en ”riktig” meditationskurs och sedan köpa en bok som komplement. På den här hemsidan finns också en del tips om meditationsövningar och annat.