Meditation Lär dig meditera Meditationsövningar Meditationskurs
Meditationstekniker Transcendental meditation Buddhistisk meditation
Meditation Buddhism Zenmeditation Raja Yoga meditation
Kristen meditation Guidad meditation Meditationsmusik
Meditera hemma Meditation tips Meditation och yoga
Bra meditationsmusik
Meditationsmusik kan väl egentligen låta hur som helst, bara du blir avslappnad av den. Dock är det att rekommendera att den är instrumental och utan alltför mycket dynamik (jag tänker på klassisk musik där det ofta är väldiga skillnader i ljudnivå mellan olika stycken). Kanske bör man också välja meditationsmusik som är fri från attityder och i stor utsträckning även från för mycket känslor. Den idealiska sådana här musiken rör sig inte framåt alls utan befinner sig i en sorts stillhet. För att uppnå det brukar man använda många maj7- och moll7-ackord, men det kanske är bäst att överlåta det teoretiska till musikern! En sådan här stillhet fanns även hos de impressionistiska tonsättarna, t.ex. Eric Satie eller Claude Debussy (t.ex. Prelude to the Afternoon of a Faun. Många av de stycken de har skrivit kan även de fungera att meditera till. Men annars ger jag även nedan tips på var man snabbt kan hitta gratis meditationsmusik.

Georgie Ayala har skrivit en hel del meditationsmusik med sitar och mantra som man kan lyssna på gratis på: http://www.myspace.com/spiritualx

Annars är Aeoliah min favorit bland musiker som skriver meditationsmusik. Den är perfekt eftersom den är vacker men ändå mycket neutral och avkopplande. Han har bl.a. skrivit Angel Love som man kan köpa från bl.a. Amazon eller lyssna på ett utdrag på Youtube

Vill du lyssna på mer meditationsmusik helt gratis rekommenderar jag att helt enkelt gå till Youtube och knappa in ”meditation music” eller Aeoliah i sökfältet och kanske t.o.m. göra en spellista. Även om ljudkvalitén inte kommer att vara den bästa så fungerar det ju i alla fall. På Youtube kan du såklart även skriva in en klassisk tonsättares namn.

Man kan också köpa skivor eller söka på Youtube efter ljudspår med fågelkvitter, porlande bäckar och andra naturljud om man tycker att det fungerar bättre för en (sök då på ”nature sounds”).

Vill du köpa skivor med meditationsmusik kan du kolla hos CDON.COM